Huurauto in Andalusië

Wil je een rondreis gaan maken tijdens je vakantie in Andalusië, dan heb je een huurauto nodig. De verschillende steden en bezienswaardigheden liggen soms uren rijden van elkaar vandaan. Hierdoor is het niet altijd even handig om dit met het openbaar vervoer te willen doen. Een huurauto kan je kostbare tijd opleveren en is veel flexibeler dan dat je een rondreis gaat maken met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er verschillende plaatsen, dorpen en bezienswaardigheden die bijzonder slecht te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Hiervoor is een huurauto een must. Zelf hebben we al behoorlijk wat kilometers afgelegd in Andalusië en kunnen niet anders zeggen dat de wegen er uitstekend zijn. De gebieden rondom de grote steden kunnen aan de drukke kant zijn, maar zo gauw je de ring achter je laat zijn zelfs de grote doorgaande wegen een oase van rust. De prijzen voor huurauto’s in Andalusië verschillen sterk per periode van het jaar en waar je de auto huurt. Over het algemeen kun je stellen dat de gemiddelde prijs voor een huurauto iets lager ligt dan het Europese gemiddelde.

Huur voordelig je all-in huurauto bij Sunnycars

Goedkoop een auto huren in Andalusië

Wil je goedkoop een auto huren in Andalusië tijdens de zomermaanden dan doe je er verstandig aan om vroeg te boeken. Er zijn namelijk, maar een beperkt aantal auto’s beschikbaar en hoe minder er nog zijn hoe hoger de prijs wordt. Een ander belangrijk ding om rekening mee te houden is dat kleine lokale verhuurbedrijven vaak iets goedkoper zijn dan de grote internationale ketens. Verder zal het zo goed als altijd goedkoper zijn om een autoverhuurbedrijf te kiezen, die geen kantoor heeft op de luchthaven, maar die met shuttlebussen werkt. Nadeel hiervan is wel dat je soms wat langer staat te wachten en je bij terugkeer iets langer onderweg zal zijn.

Kijk wel uit dat je goedkoop geen duurkoop wordt. Zo kunnen bijkomende kosten de prijs behoorlijk opdrijven. Kijk vooraf goed wat het tankbeleid van de maatschappij is en welke eventuele verzekeringskosten er nog bij komen. Als je slim boekt en goed kijkt naar de bijkomende kosten is het mogelijk om een huurauto onder de twintig euro per dag te regelen.

Huurauto vanaf de luchthaven van Malaga

Op de luchthaven van Malaga zijn meerdere verhuurbedrijven te vinden. De meeste bevinden zich aan het einde van de centrale hal van het vliegveld, maar de prijsvechters zijn te vinden in de parkeergarage of hebben hun kantoor wat verder van het vliegveld af. Door deze verhuurders worden pendelbussen ingezet om de klanten te vervoeren. De meeste autoverhuurbedrijven in Malaga werken met een vol/vol constructie, maar er zijn er ook die met een vol/leeg constructie werken. Let hier goed op bij het huren van een auto zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

De prijzen voor huurauto’s in Malaga verschillen sterk per periode en waar je huurt. Zo zijn de verhuurbureaus op de luchthaven vaak een stuk duurder dan diegene die net buiten de luchthaven te vinden zijn.

Autorijden in Andalusië

Het autorijden in Andalusië verschilt op de meeste plaatsen niet all teveel van het rijden in Nederland. Het belangrijkste verschil is dat het een behoorlijk stuk bergachtiger is, waardoor je soms behoorlijk langer onderweg bent dan je zou verwachten. De maximum toegestane snelheid binnen de bebouwde kom is 30 of 50 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom is dit 60, 90 100 of 120. Het viel ons op dat er op veel plaatsen radarcontrole is en we hebben redelijk wat flitscamera’s gezien, het is dus verstandig je aan de maximumsnelheid te houden.

Vooral op de doorgaande wegen over de bergen is het verstandig om niet te hard te rijden, achter ieder bocht kan er file wachten of een langzaam rijdende vrachtwagen. De gemiddelde inwoner van deze regio rijdt wel stevig door over de bergpassen en maakt af en toe inhaalacties waar je tenen van krommen. In de grotere steden en plaatsen moet je er rekening mee houden dat sommige delen alleen toegankelijk zijn voor de lokale bewoners. Mocht je hier onverhoopt met je huurauto inrijden, dan is de kans groot dat er thuis een boete op je ligt te wachten.

Speciale verkeersregels

In grote lijnen verschillen de verkeersregels in Andalusië niet veel met wat we in Nederland gewend zijn. Misschien wel de belangrijkste om rekening mee te houden tijdens je vakantie is dat het niet is toegestaan om met slippers of met blote voeten een auto te besturen. Hierover is niets terug te vinden als daadwerkelijke verkeersregel, maar je kunt een boete krijgen of aangesproken worden op roekeloos rijden.

Als een stoplicht oranje knippert, mag je doorrijden, maar heb je geen voorrang. Staan en op sommige plekken geen haaientanden, maar onderbroken strepen. Deze hebben wel dezelfde betekenis. Het dragen van een headset, koptelefoon of oortjes is verboden.

Tolwegen

Er zijn in Andalusië een paar tolwegen. Deze staan ruim van te voeren aangegeven zodat je de tijd hebt om ze te vermijden. Toch kunnen ze erg handig zijn en veel tijdwinst opleveren. Rijd je van Malaga naar Marbella of andersom, dat heb je zo en kwartier tijdwinst door de tol te betalen. Andere bekende tolwegen zijn die tussen Malaga en Casabermeja en Cadiz en Sevilla.

Welke regels moet je voldoen om een auto te huren

Om een auto te kunnen huren in Andalusië moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Heb je minder dan een jaar je rijbewijs, dan zijn er geen mogelijkheden om een auto te huren. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs en een creditcard die op je eigen naam staat. Veel verhuurbedrijven hanteren standaard een minimale leeftijd van 25 jaar en er zijn er zelfs die een maximale leeftijd hanteren.

Autohuren zonder creditcard

Bij zo goed als alle verhuurbedrijven is het niet mogelijk om een auto te huren zonder dat je in het bezit bent van een creditcard. Deze creditcard moet op naam van de hoofdhuurder staan. Heb je nu om een of andere reden geen creditcard dan biedt Sunnycars de oplossing. Deze bieden tegen een kleine meerprijs huurauto’s aan zonder creditcard. Zo kun je toch zonder creditcard genieten van een huurauto in Andalusië.
In Andalusië zijn er verschillende bedrijven die je als alternatief van een creditcard een contant voorschot als alternatief bieden. Dit kan een goede optie zijn mits je eerst wat recensies hebt gelezen over de verhuurder zodat je zeker weet dat het geen malafide verhuurbedrijf is. Laat je een bedrag in contanten achter vraag dan altijd om een bonnetje en maak goede afspraken wat wel en niet onder de borg valt.

Wat is de minimale leeftijd om een auto te huren

Veel autoverhuurbedrijven houden een standaard leeftijd van 25 jaar aan. Wil je als je jonger bent dan 25 jaar een auto huren in Andalusië dan zul je in alle gevallen een toeslag moeten betalen. Daarnaast moet je minimaal een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en beschikken over een creditcard die op je eigen naam staat. Heb je nog geen jaar je rijbewijs dan biedt alleen Sunnycars de mogelijkheid om een auto te huren. Hieraan zijn jammer genoeg wel weer bijkomende kosten verbonden.

Ben je tussen de 21 en 25 dan kun je een auto huren in Andalusië mits je voldoet aan bovenstaande eisen voldoet. Ben je tussen de 21 en 25 dan zal je wel altijd een extra toeslag moeten betalen. Ben je jonger als 21 dan zijn er bijna geen mogelijkheden om een auto te huren. Er zijn enkele bedrijfjes die het wel aanbieden, maar deze rekenen een forse toeslag. Ben je je tussen de 21 en 25 en wil je vanuit Nederland een huurauto in Andalusië regelen dan kun je bij Sunnycars het “Under Age” pakket afsluiten.